b2952f23b85667e2362b644021abd868Nederland gezond en wel, dat is het streven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Echter is de harde werkelijkheid dat onze samenleving al jaren ongezonder wordt en er steeds meer mensen zijn met een chronische ziekte. Uiteraard speelt vergrijzing hierin een rol, maar ook een inactieve en ongezonde leefstijl is van groot belang.

Wanneer de overheid hier niet snel iets aan doet zijn de kosten straks niet meer te overzien, inmiddels bedragen de jaarlijkse zorgkosten van een ongezonde leefstijl al meer dan 10 miljard euro in Nederland. Mede om die reden heeft minister Schippers begin dit jaar een certificaat uitgereikt aan Formupgrade met het programma X-Fittt.

X-Fittt wordt vanuit Den Haag gezien als een mogelijke oplossing voor het obesitas probleem.

 

De afgelopen 2 maanden hebben in het teken gestaan van het verder door ontwikkelen van een lokale succesformule naar een concept wat ook op andere plaatsen in het land succesvol kan zijn. Geen gemakkelijke opgave, met beperkte middelen en beperkte mogelijkheden. Toch is het gelukt om pilots te starten in Elst, Rhenen en Veenendaal. Ook starten er deze maand nog pilots in Castricum en Reusel en met trots kunnen we mededelen dat op de volgende plaatsen ook een pilot komt eind mei / begin juni:

 

  • Zevenaar
  • Barneveld
  • Nijmegen
  • Boxmeer

 

Er zullen nog 1 of 2 andere steden aansluiten bij deze pilot en binnenkort zullen we dat bekend maken.

Pilot: Tijdens de pilot is het de bedoeling dat 10 deelnemers deelnemen aan X-Fittt in de pilot gemeente. Er is slechts plek voor 10 gemotiveerde deelnemers die geen extra kosten hiervoor hoeven te betalen. De deelnemer dient slechts lid te zijn in het centrum wat de pilot aanbiedt. Wanneer blijkt dat de pilot net zo succesvol is als het programma in Arnhem zal het programma voortgezet worden!

 

Aanmelden voor de pilot kan via: www.x-fittt.nl/aanmelden