crop635w_summer-meltArnhem 28-05-2017

Zaterdag 27 mei was de eerste officiële tropische dag van 2017! En waar je ziet dat de temperaturen stijgen, zie je ook dat het moeilijker wordt om je goed aan een verantwoord voedingsschema te houden. Warme dagen, heerlijke barbecues en volop weer voor een terrasje.

Sinds het begin van X-Fittt in 2015 zien we vooral in deze tijd dat veel mensen het moeilijk hebben hun gewicht onder controle te houden, laat staan af te vallen. Eén van de belangrijkste fouten die gemaakt worden is onvoldoende rekening houden met de hoeveelheid calorieën in de verschillende dranken. Als je dorst hebt moet je drinken (eigenlijk is het hebben van dorst een teken dat je al te lang gewacht hebt met drinken) en vaak wordt er op dat moment onvoldoende gerealiseerd hoeveel calorieën er in verschillende dranken zitten. Met name bier, wijn, frisdranken en sappen zijn echte boosdoeners. Elk jaar weer komen vele X-Fittters tot inzicht tijdens het wekelijkse weegmoment. X-Fittt deelnemers die verwacht hadden dat er minimaal weer een kilo af was in 1 week komen jaar in jaar uit bedrogen uit. In sommige gevallen komen deelnemers zelfs ruim een kilo in de week aan. Wanneer we dan de voeding met ze doornemen en bekijken zie je daar niks geks, maar zodra alle dranken goed genoteerd worden zie je dat dit de boosdoener is.

Eigenlijk is het heel simpel. Tijdens dit soort warme dagen dien je extra water te drinken. We kunnen hele lijsten voor jullie opnoemen met drankjes waar wat minder calorieën in zitten, maar het meest simpele is om gewoon lekker veel en regelmatig water te drinken.

Wat ons ook opvalt is dat met name in de zomer X-Fittters de meeste behoefte hebben aan begeleiding. Begeleiding vanuit X-Fittt. Het is echt niet zo dat wanneer je met X-Fittt mee doet in de zomer, we je hele zomer vergallen! Je kan zeker lekker aanschuiven bij een barbecue. Ook kan je echt wel genieten van een terrasje. Het moet alleen net even iets anders. Om die reden starten er de komende periode ook weer volop nieuwe X-Fittt rondes op verschillende plekken in Nederland.

Arnhem, Zevenaar, Veenendaal, Rhenen, Reusel, Boxmeer en Nijmegen zijn de plaatsen waar binnenkort weer een nieuwe X-Fittt ronde start en waar je jezelf al voor kan opgeven.