Nederland gezond en wel, dat is het motto van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Helaas lukt het ons Nederlanders al jaren niet om dit waar te maken. Overgewicht is één van de grootste oorzaken waarom vele Nederlanders niet fit en gezond zijn. Overgewicht verhoogd de kans op diabetes, hartfalen en zelfs kanker. Inmiddels is ruim de helft van de Nederlanders te zwaar en de laatste dertig jaar is het aantal mensen met morbide obesitas flink gestegen.

Eind 2017 is X-Fittt begonnen met het uitrollen van het succesvolle Arnhemse programma in andere steden. Inmiddels draait X-Fittt op zo’n 30 plekken in Nederland van Amsterdam tot Weert en van Gouda tot Doetinchem.

Mister X-Fittt Dave van der Kamp hierover; ‘Wat me opvalt is dat de resultaten die wij hebben behaald in Arnhem nu elders ook behaald worden of soms zelfs nog beter’.

Gemiddeld gezien vallen deelnemers in 12 weken X-Fittt zo’n 14 kg af. Ruim een kilo per week zonder dat daar een crash dieet aan te pas komt of een onverantwoorde leefstijl. Het is eigenlijk gewoon lekker in groepsverband sporten, regelmatig per dag een maaltijd (zelf) bereiden en de dingen doen die je normaal ook doet. Geen dure pillen of vieze sapjes, maar gewoon bij je lokale sportschool werken aan een duurzame oplossing. Het is goed om te zien dat de meeste sportscholen waar X-Fittt draait nu ook steeds grotere groepen krijgen die zich aanmelden en dat er lokaal steeds meer bekendheid ontstaat voor ons programma. Wij willen geen commerciële organisatie worden die hoge budgetten uitgeeft aan marketing. Wij willen vooral deelnemers die hun doelen bereiken, zich gelukkiger voelen en de rest van hun leven wat aan onze werkwijze hebben. Je ziet in andere steden dat juist deze mensen nu ons verhaal doorvertellen en vrienden en familie ook enthousiast krijgen om te beginnen aan X-Fittt. Dat was vooral onze strategie en dat begint nu goed te werken zegt mede oprichter Mustapha Harrak.

Dat X-Fittt een succesformule is blijkt niet alleen uit de praktijkvoorbeelden maar er is inmiddels ook wetenschappelijk bewijs en er melden zich steeds meer geïnteresseerden partijen vertelt Mustapha Harrak. Dat klopt, zoals bekend is het programma inmiddels wetenschappelijk onderzocht en effectief aangetoond maar er komt ook steeds meer interesse vanuit andere landen. Zowel vanuit commerciële sportscholen als vanuit buitenlandse overheden. Vanuit België, Marokko, Engeland en Denemarken is al interesse getoond en de verwachting is dat in 2019 X-Fittt de grens overgaat!

Geïnteresseerde sportscholen die met X-Fittt willen starten kunnen contact opnemen met X-Fittt via info@x-fittt.nl