Nog geen jaar geleden was het niemand minder dan minister Schippers die persoonlijk aan X-Fittt een certificaat kwam uitreiken. X-Fittt kreeg dit certificaat omdat het gezien wordt als de nieuwe leefstijlinterventie waar ons land al jaren om schreeuwt. Geen overdreven theoretisch beweegprogramma ontwikkeld vanuit Den Haag zelf, maar een programma dat zich richt op overgewicht, leefstijl en meer bewegen en dat zijn oorsprong kent in de praktijk zelf. Resultaatgericht werken en maximale klanttevredenheid staan hierin centraal.

Ooit woog Dave van der Kamp 200kg. Dave deed mee aan het televisie programma The Biggest Loser en viel ruim 60 kg af. Uiteindelijk won Dave zelfs het programma. Waar andere winnaars van programma’s doorgaans net zo snel weer aankomen als dat ze afvielen bedacht Dave in samenwerking met de mensen van zijn lokale sportschool in Arnhem een eigen programma om mensen met overgewicht te helpen; ‘X-Fittt’. Een programma dat eenvoudig toegepast kan worden op de sportschool maar dat zijn visie en werkwijze te danken heeft aan mensen die weten hoe het is om te zwaar te zijn.
Zijn werkwijze sloeg direct aan. Eerst in Arnhem waar het zijn oorsprong kent.

b2952f23b85667e2362b644021abd868

Sinds de start in 2015 zijn er alleen al in Arnhem 3000 mensen ingestroomd in dit succesvolle programma en werden er verschillende varianten van het programma door ontwikkeld. Programma’s speciaal voor kinderen met overgewicht, programma’s voor mensen met diabetes en zelfs programma’s voor mensen die met het basis programma al vele kilo’s kwijt waren geraakt maar vooral niet terug wilden vallen in oude en slechte gewoontes. In de tussentijd deed de Wageningen Universiteit, in opdracht van het Ministerie van VWS en ZonMw, onderzoek naar deze succesvolle methode en is het wetenschappelijke bewijs geleverd dat de interventie werkt. Inmiddels zijn er gesprekken met Menzis, CZ en VGZ en worden er hier en daar al in gemeentes pilots gedraaid waarbij het programma vergoed wordt door de verzekeraar.

Na het succes in Arnhem werd met behulp van het ministerie van Volksgezondheid het programma vanaf de zomer van 2017 ook uitgerold naar andere gemeentes in het land. Momenteel in 30 gemeentes in Nederland, enkele voorbeelden zijn Amsterdam Palestra Sport, Lelystad RAF Sport, Ames in Deurne en Living Well in Gouda. Het streven van Dave en zijn team is om heel Nederland fit en gezond te maken. Daarom willen wij bij deze een oproep doen aan alle ambitieuze (sportschool) ondernemers die meer willen dan ‘alleen maar’ abonnementen verkopen. Ben jij sportschool eigenaar of ken jij een sportschool eigenaar die én het verschil wil maken én een nieuwe doelgroep wil bereiken met zijn of haar sportschool? Neem dan snel contact met ons op zodat we een succesvolle samenwerking kunnen starten.

Stuur een mailtje naar info@x-fittt.nl en geef aan waarom we juist met jou moeten gaan samenwerken en wie weet start X-Fittt straks ook in jouw centrum.