Ooit woog Dave van der Kamp bijna 200kg. Veters strikken, de trap oplopen en fietsen koste hem al de nodige moeite. Na het winnen van het programma de biggest loser van SBS6 besloot Dave dat hij niet alleen zichzelf wilde helpen, maar iedereen in Nederland die problemen heeft met overgewicht.

Inmiddels is het succes van zijn werkwijze en visie bekend. Alleen al in Arnhem hebben in 3 jaar tijd ongeveer 3.000 Arnhemmers deelgenomen aan X-Fittt en samen zijn ze al meer dan 30.000 kilo afgevallen!

X-Fittt is een programma van 12 weken met een vaste groep, een vast voedingsschema en een wekelijks weegmoment.

Vanaf eind 2017 wordt het succesvolle programma ook aangeboden in zo’n 30 steden in Nederland. X-Fittt kent inmiddels verschillende varianten waaronder X-Fittt regulier, X-Fittt PRO, X-Fittt kids en X-Fittt diabetes. Al deze programma’s duren 12 weken lang en zijn in groepsverband. In Arnhem start er om de 6 weken een nieuw X-Fittt programma. X-Fittt 1 t/m 7 waarbij vooral X-Fittt 1,2, 3,4 en 7 het meest populair zijn.

X-Fittt 5 & 6 is in de zomer. Wij zijn van mening dat een gezonde leefstijl 12 maanden toegepast dient te worden, maar in de praktijk blijkt editie 5 & 6 toch wel het lastigste. Sommige mensen hebben precies in die periode een vakantie geboekt, anderen willen in de zomer nog wel eens spontaan de barbecue aanzetten en zo zijn er allerlei factoren die het extra lastig maken om in die periode 100% voor X-Fittt te gaan. Om die reden hebben wij onderzoek gedaan onder onze X-Fittters. Uit dit onderzoek is duidelijk naar voren gekomen dat er een grote behoefte is aan een programma in de zomer, maar wel aan een korter programma. Sommige mensen willen dit programma bewust nog even volgen net voordat ze op vakantie gaan en anderen willen het combineren met een paar weken sporten op de ‘normale’ manier.

Om die reden starten we een proef bij Formupgrade met een X-Fittt programma van 4 weken! De    X-Fittt challenge. 4 weken lang vol gas! Momenteel zijn we de laatste puntjes op de i aan het zetten zodat het programma net zo succesvol kan worden als de andere X-Fittt varianten. 23 juni zal de eerste X-Fittt challenge starten en er is slechts plek voor 50 deelnemers. 21 juli en 18 augustus zullen de 2e en 3e groep starten. Ook is het mogelijk meerdere rondes achter elkaar te volgen, hierdoor bieden we dus voor de mensen die toch 12 weken X-Fittt willen volgen in de zomer de kans om alsnog 12 weken lang voor X-Fittt te gaan.

Via onze website en via Facebook zullen we de komende weken meer uitleg geven over het programma.